Alla inlägg den 23 mars 2011

Av Malin Lindgren - 23 mars 2011 14:01

Sitter just nu och tentapluggar.. Fy fan vad tråkigt och ångesten över att inte klara denna tenta växer sig ännu större för varje kapitel!! Det är så mycket! FÖR mycket!


Inte nog med att man ska kunna patofysiologin, så ska du veta symtom, behandling, läkemedelsnamn, vilka prover som tas och varför (vilket organ och vilka celler de härstammar från......) och omvårdnadsbehandling massor av annat! Sex huvudsjukdomar som alla har någon/några undergrupper liksom. T.ex Hjärtsjukdomar, där ingår Aterosklerosprocessen, Angina Pectoris, Hjärtinfarkt, Hjärtsvikt, Hypertoni och ja, jag tror inte jag behöver säga så mycket mer om det.. Jo just de ja, plus allt det där om patofysiologin, behandling, läkemedel, prover m.m m.m m.m m.m


Vill just nu bara skita i denna tenta så jag får mycket längre tid på mig att lära mig allt det här! Omtentan är i maj. Men samtidigt då så kommer vi ha något annat att göra då också.. Det är väl bara att ge det ett försök antar jag..


Dag 10! Nu har vi kört i 10 dagar! Liite långsam viktnedgång, min har tagit lite fart nu senaste dagarna.. Men det sägs att det är lättare att hålla den nya vikten om det går långsamt neråt. Och det vore ju bra! Hade inte förväntat mig att ge ner alla kilon jag behöver gå ner på några veckor heller, snarare månader! Så det känns bra ändå. Vi är iallafall påväg åt rätt håll! Och plugget har ju en positiv effekt, nämligen att det är lättare att hålla hungerkänslorna och suget borta!!


Nu åter till böckerna!

Snart en promenad iallafall så man får i sig lite friskluft. Och friskluft finns det nog mycke utav idag i denna blåst!!


Puss

Presentation


Malin, 21 år, studerar till sjuksköterska. Bor i Hudiksvall med min sambo J och våran hund. Vi väntar vårat första barn, beräknat att titta ut den 30/4-12. Skriver om graviditeten och allt runt omkring. Trevlig läsning!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21 22 23 24 25 26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards